BU YAZ BU SERGİLERİ GEZMEDEN GEÇMEZ!

0
704
Fulden Karayel

Herkesin güneye akın ettiği yaz aylarında, İstanbul’da kalan sanatseverler için gezilecek birbirinden iddialı sergiler yer alıyor. Bunlar arasından sanata iyi bir gelecek için tasarlanan Sanata Bir Yer platformu ve Anna Laudel’de yer alan Art Market II favorim. Yazın gezilecek sergiler listemde bakalım sizin favoriniz hangi sergi olacak? Fulden Karayel

1-ANNA LAUDEL
Anna Laudel, ulaşılabilir sanat fikriyle geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği “Art Market” sergisinin ikincisini 11 Temmuza kadar sanatseverlerle buluşturuyor. Galerinin yaz sergisi için hazırladığı seçkide, Türkiye ve yurt dışından 30 sanatçının eserleri yer alıyor. Sergide sanatçıların resim, heykel, fotoğraf, gravür, baskı, seramik ve neon dahil olmak üzere farklı alanlardaki üretimleri sunuluyor.

2- GALERİ BARAZ
Deniz Çift’in asla çekilmeyecek bir filmin kare ve detaylarının resim serisi Amour Diabolique ile Gül Kozacıoğlunun neon ve ses parçalarından oluşan Işık, ses ve hareket enstalasyonu II, 12 Haziranda kapılarını sanat severlere açıyor. 22 Hazirana kadar mutlaka görülmeye değer!

3-KRANK ART
Krank Art Gallery’nin yeni karma sergisi Alacakaranlık Anıları, 29 Hazirana kadar Le Méridien İstanbul Etiler’de ziyaret edilebilir. Sanatçılar Eda Aslan, Eda Gecikmez, Güneş Terkol ve Zeynep Beler, bu sergi ile bizi hatırlama ve yeniden bütünleştirmenin puslu alanında ufak bir gezintiye çıkarıyor.

4-MERDİVEN ART SPACE
Merdiven Art Space, 20 temmuza kadar Mısır asıllı Alman sanatçı Susan Hefuna’nın “Screens” başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. İki farklı kıtaya dair belleğinde taşıdığı imgeleri desen, heykel, enstalasyon, video, fotoğraf ve performansa uzanan verimli pratiğiyle yorumlayan sanatçı, kendi deyimiyle “pasaport taşımayan” çalışmalarından özel bir seçkiyi izleyiciye sunuyor.

5-MİXER ART
Bu sene dördüncü edisyonu düzenlenen Mixer Sessions sergi serisi için yapılan başvurular sonucunda Mixer ekibi tarafından yapılan seçkideki eserler,4 Ağustosa kadar ziyaret edilebilir.

6-Pera Müzesi
Pera Müzesi, Mürekkep sanatının farklı yorumlarına odaklanan “Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Karen Smith’in üstlendiği sergi, çalışmalarını Çin’de sürdüren farklı kuşaklardan on üç sanatçının, mürekkep resim geleneğini günümüze nasıl taşıdıklarını yansıtıyor. Sergi, 28 Temmuza kadar görülebilir.

7-Pi Art Works
Pi Artworks Istanbul, 29 Hazirana kadar Gülay Semercioğlu’nun “Hayatta Kalma Arzusu” isimli solo sergisine ev sahipliği yapıyor. Eserleri İstanbul Modern ve New York The Metropolitan Museum of Art’ın dahil olduğu ulusal ve uluslararası koleksiyonlarda yer alan Gülay Semercioğlu’nun desen çalışmaları ilk kez izleyiciyle buluşuyor. Gülay Semercioğlu soyut ve minimalist nitelikli eserlerinde elektrik telleri ve dokuma tekniğini bir araya getiriyor. Eserlerde istikrar, kontrol ve odaklanma ön plana çıkıyor. Sanatçı kusursuza yaklaşmak isteyen el işçiliğinde kendisini aile mirası zanaatin kuvvetli yaratıcı içgüdüsüne teslim ediyor. 

8-Sanata Bi Yer
Doğuş Grubunun parlak bir gelecek sunma amacıyla kurduğu Sanata Bi Yer 13 Haziran – 19 Ağustos tarihleri arasında @bomontiada @leicacameratr ‘de Türkiyenin dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerinin çalışmalarını bir araya getiriyor. Haydi gelin siz de gençlere destek olun. Bugünün yetenekli öğrencileri,yarının değerli sanatçıları olmaya aday!

9-SANATORIUM
SANATORIUM, 29 Hazirana kadar küratörlüğünü Ludovic Bernhardt & Luz Blanco (Global)Z’nin üstlendiği “Fragments of a Hologram Rose” isimli grup sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi sanatçı grubu Chim Pom ile sanatçılar Cari Gonzalez-Casanova, Erol Eskici, Luz Blanco, Sergen Şehi̇toğlu, Berkay Tuncay, Eric Arlix ve Ludovic Bernhardt’ın katılımıyla gerçekleşiyor.

10-STUDIO – X
Teknolojik ve bilimsel unsurlar içeren sanatsal üretimleri desteklemek hedefiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen bang. Prix, 14 – 29 Haziran arası Studio-X Istanbul’da izleyicisi ile buluşuyor. Kaçırmayın!